23948sdkhjf

Capio om försäljningsryktena

– Vi måste utvärdera olika beslut för att föra Capio in i framtiden och detta är ett alternativ, säger Capios informationsdirektör Henrik Brehmer till Life Science Sweden.

Med anledning av marknadsrykten som cirkulerar valde Capio i går att bekräfta att det pågår diskussioner kring en möjlig försäljning av bolagets icke-Nordiska verksamheter.

Vårdkoncernen Capio bedriver verksamhet i fem länder: Sverige, Norge, Danmark, Frankrike och Tyskland. Bolagets verksamheter i Frankrike och Tyskland har cirka 5400 respektive 1200 anställda.

Gäller diskussionerna samtlig verksamhet i Tyskland och Frankrike?

– Vi har uttryckt oss på det sättet att det vi nu utvärderar är våra verksamheter utanför Norden, säger Capios informationsdirektör Henrik Brehmer till Life Science Sweden.

I sitt uttalande skriver Capio att de kontinuerligt utvärderar olika alternativ för att driva tillväxt och skapa aktieägarvärde. Inom ramen för utvärderingen av flera olika alternativ har Capio kontaktats av potentiella köpare och diskussioner har inletts rörande de icke-Nordiska verksamheterna.

– Vi måste utvärdera olika beslut för att föra Capio in i framtiden och detta är ett alternativ, säger Henrik Brehmer.

Capio uppger att en fokusering mot den nordiska marknaden skulle ha potential att förstärka förmågan att genomföra bolagets strategiska fokus på specialisering och digitalisering. På vilket sätt detta skulle ske och varför detta inte är möjligt med verksamheter kvar i Tyskland och Frankrike vill bolaget i nuläget inte kommentera.

– Just nu är vi inte beredda att kommentera detta då vi inte har tagit några beslut i frågan. När vi har tagit ett beslut så kommer vi att kommentera detta mera, säger Henrik Brehmer.

Förra veckan meddelade bolagets styrelse att Attila Vegh utsetts till ny koncernchef och vd. Nuvarande vd Thomas Berglund kommer att vara kvar i sin position till det att Vegh tillträder sin tjänst vilket blir inom en period om 6 månader.

– Thomas är fortfarande vd så han är ansvarig för bolaget tills dess att han slutar. Tillsättningen av ny vd är en följd av styrelsens beslut. Att detta sammanfaller med diskussionerna som nu pågår är oberoende processer även om de tidsmässigt sammanfaller, säger Henrik Brehmer.

Marknaden svarade rejält positivt på beskedet och bolaget steg under måndagen på Stockholmsbörsen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078