23948sdkhjf

Textilia vann Värmlands landsting

Textilia och landstinget i Värmland har tecknat avtal om textilservice åt landstinget i Värmland. Avtalet har ett värde på 25 miljoner kronor årligen och gäller i tre år med möjlighet till ett års förlängning.

För Textilia är detta ett viktigt avtal eftersom det innebär att företaget kan fortsätta växa och investera i anläggningen i Örebro, som ska sköta textilservicen åt landstinget i Värmland.

Textilservicetjänsten till landstinget i Värmland har sedan 2012 hanteras av Västra Götalandsregionen via ett avtal som är under granskning av konkurrensverket, uppger Textilia i ett pressmedelande.

Fredrik Lagerkvist, vd för Textilia, säger i pressmeddelandet att det nya avtalet är ett stort och viktigt steg mot en sund svensk tvätterimarknad på lika villkor. 

– Offentlig sektor bör inte konkurrera på marknader där det finns livskraftiga aktörer och riktiga icke-skattefinansierade jobb. En eloge till landstinget i Värmland och deras professionella genomförande av upphandlingen.  

Det nya tvätteriavtalet avser leverans av textilier, tvättservice och distribution. Inom landstinget i Värmland arbetar cirka 4 500 medarbetare som ska ha arbetskläder och andra textilier levererade till Centralsjukhuset i Karlstad, sjukhusen i Torsby och Arvika samt till cirka 25 vårdcentraler, 24 tandkliniker och 8 specialisttandkliniker.

Avtalet träder i kraft den 1 april 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141