23948sdkhjf

Isberg ny chef

Regeringen har beslutat att utse Marcus Isgren till ny ordförande och chef för Allmänna reklamationsnämnden, ARN - Marcus Isgren tillträder tjänsten 1 oktober i år.

- Jag är mycket glad för att Marcus Isgren har tackat ja till uppdraget som ordförande och chef för Allmänna reklamationsnämnden. Som domare och administrativ direktör i allmän domstol har Marcus Isgren stor erfarenhet av såväl kvalificerat juridiskt arbete som ledningsarbete inom statsförvaltningen, säger konsumentminister Per Bolund.

Marcus Isgren är i dag rådman och administrativ direktör vid Södertörns tingsrätt. Han är även extern avdelningsordförande vid Allmänna reklamationsnämnden, ARN. I höst kommer han att ersätta Britta Ahnmé Kågerman som för närvarande är ARN:s högsta chef. 

- Jag ser fram emot att leda en myndighet som har så stor betydelse för konsumenterna. Eftersom antalet anmälningar till Allmänna reklamationsnämnden ständigt ökar blir det en utmaning att fortsätta arbetet med att effektivisera verksamheten utan att äventyra kvaliteten, säger Marcus Isgren.

FAKTA/Allmänna reklamationsnämnden

Nämnden har till uppgift att kostnadsfritt pröva tvister mellan en konsument och en näringsidkare som härrör från ett avtal om köp av en vara, tjänst eller annan nyttighet. Myndighetens ansvarsområde innefattar även att informera konsumenter och näringsidkare om myndighetens praxis, stödja den kommunala konsumentverksamhetens hantering av tvister genom utbildning och information, och genomföra förtroendeskapande åtgärder i förhållande till näringslivet. ARN har cirka 50 anställda. Förvaltningsanslaget 2018 uppgår till cirkaa 44 miljoner kronor. ARN är en enrådighetsmyndighet med insynsråd och är till sin helhet lokaliserad till Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079