23948sdkhjf

Planbesked för ett fjärde torn

Svenska Mässan i Göteborg har fått sitt efterlängtade planbesked för ett fjärde torn vid Korsvägen.

1 200 rum gör Gothia Towers till ett av Europas största hotell. Det räcker dock inte. Svenska Mässans ledning är långt framme i planeringen för ett fjärde hotelltorn och fick en uppskattad midsommarpresent i form av ett planbesked.

Det är mycket glädjande att vi nu fått ett positivt besked och kan fortsätta utveckla våra planer kring vårt fjärde torn med entré. Vår avsikt är att ligga i fas med övriga planerade byggnationer kring Korsvägen och därmed vara klara när Västlänkens station öppnas, säger Joachim Hult, fastighetsdirektör på Svenska Mässan.

Den nya järnvägsförbindelsen Västlänken ska, enligt nuvarande planer, tas i drift 2026, och innebär med den nya underjordiska stationen ett stort logistiskt lyft för Korsvägen som redan i dag är ett av stadens viktigaste centrum för kommunikation. Därmed blir det ännu lättare att ta sig till och från mässanläggningen och företagsledningen är övertygad om att attraktiviteten förstärks ytterligare när hotellkapaciteten utökas.

Grundtanken är att tornet med den nya entrén ska innehålla cirka 400 hotellrum samt mötesytor och kontor. Enligt nuvarande tidplan arrangeras i höst en gestaltningstävling i samarbete med Göteborgs stad för att hitta den bästa kombinationen av form, funktion och ekonomi. Därefter kan detaljplanearbetet för det fjärde tornet påbörjas år 2020.

Glädjen blev inte mindre av att Svenska Mässan också fick ett positivt planbesked för utbyggnad av entré och kongressfoajé samt fasader mot Skånegatan. Detaljplanearbetet påbörjas 2022.

– För att fortsätta utvecklas och skapa förutsättningar för lönsam tillväxt, är det avgörande att vi kan genomföra en attraktiv förnyelse och med god framförhållning. Genom ökade besökarflöden, inte minst från internationella marknader, kan vi ta ytterligare steg för att möta vårt syfte att främja näringslivet och skapa än större turistekonomiska effekter, säger Svenska Mässans vd och koncernchef Carin Kindbom.

Redan i dag är betydelsen för det lokala näringslivet stor. Enligt Svenska Mässan innebar verksamheten förra året ett tillskott på 3,1 miljarder kronor i turistekonomiska effekter till Göteborg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081