23948sdkhjf

Culinars nya såsfabrik invigd

Nybygge för 21 miljoner kronor tredubblar produktionskapaciteten för flytande smaksättare.
Under onsdagen invigde Lyckeby Culinar sin senaste satsning vid basen i Fjälkinge utanför Kristianstad – en nybyggd anläggning med 500 kvadratmeter produktionsyta, där nya linjer ger möjlighet för ökad tillverkning och förpackning av flytande smaksättare.

Sammanlagt handlar det om en investering på 21 miljoner kronor. Enligt Culinar är det ett logiskt steg i utvecklingen av verksamheten, eftersom man under de senaste åren breddat tillverkningen av bland annat torra kryddblandningar och ingredienser till just såser och liknande.

Produktionen har då skett i den befintliga anläggningen och företaget ser att en dedikerad anläggning nu ger dem en skjuts inom området.

– Det är en stor investering för oss. Med den nya anläggningen tripplas vår produktionskapacitet på flytande smaksättare samtidigt som vi breddar vårt erbjudande inom produkter och förpackningslösningar, säger vice vd Håkan Christensson i en kommentar.

Genom den nya anläggningen får man en processlinje (levererad av nederländska Terlet) som kan producera cirka 1 500 liter i timmen av bland annat såser, marinader och fonder.

Vad gäller packlinjen (levererad av Svenska pump) rör det sig om en kapacitet på 2 000 flaskor per timme, som omfattar fyllning i flaskor och dunkar på storlekar från 180 milliliter upp till 5 liter.

Culinar, som i dag kanske är mest kända för varumärket Kockens, ingår i Lyckebygruppen som i sin tur ägs av ekonomiska föreningen Sveriges stärkelseproducenter. I dag har företag omkring 160 anställda vid fabriken i Fjälkinge, med en omsättning på cirka 700 miljoner kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

4.265