23948sdkhjf

Kulturnatt i Tel Aviv

Det årliga firandet av Tel Avivs unika kultur som pågår hela natten, ”Tel Aviv White Night”, är en stor upplevelse – Något för gruppresearrangörer att sikta på under 2019.

Årets Vita Natt i Tel Aveiv kommer att äga rum 28 juni i år med över hundra gratis evenemang eller evenemang till låg kostnad i hela staden från skymning till gryning. 

Traditionen började strax efter att UNESCO förklarade Tel Avivs historiska stadsdel den vita staden (”White City”) ett världsarv i juli 2003. Stadsdelen Tel Aviv-Yafo har sedan dess uppmärksammat UNESCO:s förklarande varje år med en serie White Night (Laila Lavan)-fester och i år förväntar man sig att en miljon människor kommer att delta i en av de många folkliga och festliga händelserna i staden.

 Evenemangen äger rum över hela staden på utomhusplatser, museer och lokala stadsdelar. Några av höjdpunkterna är White Night-firandet vid Frishman Beach med en konsert med groove- soul-, funk- och popcovers. Rabin-torget, det florentinska hipsterkvarteret och de gentrifierade områdena i Neve Tzedek, Old Jaffa och Tel Aviv Port kommer alla att vara en del av firandet där varje område tar på sig att skapa en särskild atmosfär för kvällen.

Några av höjdpunkterna varje år inkluderar att Tel Avivs Bauhaus-byggnader på Rothschild och Bialik Streets lyses upp hela natten med särskilda strålkastare som lyfter fram unika arkitektoniska element. Rabin-torget är värd för hörlursdans och musikfest och guidade turer körs runt om i staden av Tel Aviv-Yafos turistförening.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063