23948sdkhjf

Han ropade hem svarta grävaren

Maskinia avslöjar nu vem som vann auktionen och var Doosan DX140W-5 Black Edition numera hör hemma. "Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen", säger vinnaren.

Den svartlackerade maskinen togs fram av Doosan för att fira att hjulgrävaren DX140W-5 tillverkats i 400 000 exemplar.

Jubileumsexemplaret är svart, med orangea inslag och silverdekaler och den spektakulära maskinen drog blickarna till sig redan på Intermat i våras, då Doosan auktionerade ut maskinen bland sina återförsäljare och skänkte pengarna till välgörenhet.

Det blev Doosans svenska generalagent Maskinia som lade det högsta budet, och företaget valde därefter att auktionera ut maskinen igen – nu bland entreprenörerna på Svenska Maskinmässan.

Nu avslöjar Maskinia att tre budgivare slogs in i det sista om maskinen och att den som till slut vann var Jonny Thyr med företaget JT Schakt AB i Österbybruk.

– Jag såg maskinen på sociala medier och fick upp intresset för den, egentligen hade jag tänkt en bandgrävare men när detta var en unik chans och pengarna gick till ett gott ändamål så tog jag beslutet att ge mig in i matchen! Jag blev mycket glad när jag såg att det var jag som till slut tog hem maskinen och ser nu fram emot leveransen inom kort, säger en lycklig Jonny Thyr, vd på JT Schakt AB, i ett pressmeddelande.

JT Schakt har 25 stycken anställda, företaget är verksamt i Stockholm men utför jobb även i  i Uppsala- och Gävleborgs län.

Maskinia uppger att de, tillsammans med leverantörer som Engcon, Leica geosystems, KGK (Webasto), Nokian Tyres, MittXn Lincoln (SKF) och Abkati redan innan auktionens start samlat in 500 000 kronor till arbetet mot cancer. När man till detta lägger auktionsbudet innebär det att det skänkta beloppet blir totalt 762 000 kronor.

De som får dela på pengarna är Bröstcancerförbundet, Prostatacancerförbundet samt Barncancerfonden.

–  Vi är fantastiskt glada att detta blev så lyckat, 762 000 kr är helt fantastiskt! Jag är rörd och mycket tacksam för att detta projekt blev så bra! Ett stort tack till våra leverantörer och budgivare som stöttat oss i detta, nu går pengarna vidare till tre organisationer som ligger oss på Maskinia varmt om hjärtat och som gör nytta i kampen mot cancer, säger Fredrik Holmquist, vd på Maskinia, i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094