23948sdkhjf

Regionservice i VG-regionen vill bli bästa arbetsgivaren

Regionservice i Västra Götalandsregionen har lyckats sänka sjukfrånvaron med 1,7 procentenheter på ett år, från maj 2017 till maj 2018.

Sedan 2017 har Servicenämnden i Västra Götalandsregionen haft sänkt sjukfrånvaro inom Regionservice som ett av sina prioriterade mål. Peter Hermansson, ordförande i Servicenämnden, säger att de lyckats sänka sjukfrånvaron genom att ha större fokus på arbetsmiljö, ledarskap och friskvård.

– Målet är att sänka sjukfrånvaron till 6 procent innan 2018 års utgång. Det långsiktiga målet är att bli ett föredöme som arbetsgivare inom servicebranschen, förklarar Peter Hermansson.

Best service

Regionservice i Västra Götalandsregionen är dessutom med i det nationella nätverket för servicefrågor Best Service, där alla landsting och regioner är med. Inom nätverket har Regionservice bland annat varit med i att utveckla det nya benchmarkingprogrammet.  Projektet har tagit fram nyckeltal exempelvis inom lokalvård, patientmåltider och patienttransporter. Programmet startade 2017 och målet är att det ska vara helt uppbyggt 2020.

Hållbar innovation

Servicenämnden och Regionservice deltar också i ett Vinnovaprojekt kallat ”Förnybara former i vården”, tillsammans med bland andra Region Halland och har nu mottagit ett pris för hållbar innovation.

Projektets mål är att ta fram förnybara förbrukningsartiklar för vård- eller vårdrelaterad verksamhet. Ett antal produkter har undersökts och den produkt som hunnit komma till prototypstadiet är en matlåda bestående av Durapulp som är ett förnybart material från skogsråvara. Matlådan har testats i Västra Götalandsregionens kök.

Projektet pågår under hela 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125