23948sdkhjf

Vd-byte på Karessa

Nuvarande vd får sluta då bolaget siktar på utlicensiering.

Då Karessa övergår till en mer kommersiell fas med fokus på utlicensiering byter bolaget vd.

Michael Brobjer slutar som vd i Karessa pharma holdning och som verkställande direktör i dotterbolaget Karessa pharma. Han frånträder även sina övriga uppdrag i Karessas dotterbolag.

Som ny vd för Karessa pharma holding och Karessa pharma AB tillträder Mats Nilsson idag den 18 juni 2018. Mats Nilsson är apotekare och har tidigare bland annat arbetat på Lederle/Wyeth och MSD. Närmast kommer han från egen konsultverksamhet och som vd för Santen pharma.

– Michael Brobjer har gjort ett mycket bra arbete med Karessas produktutveckling, men på grund av den högre prioriteten på utlicensiering anställs Mats Nilsson som ny vd. Mats Nilsson har under hela sin karriär arbetat inom läkemedelsindustrin huvudsakligen på den kommersiella sidan, men även med klinik, registrering och licensiering och har stor erfarenhet både från Globala läkemedelsbolag och mindre bolag. Styrelsen bedömer att Mats Nilssons kompetens och erfarenhet är viktig för den fortsatta utvecklingen av Karess, kommenterar styrelseordförande Ulf Lindberg.

Karessa utvecklar nya läkemedel mot impotens baserade på en patenterad drug delivery teknologi och bolaget är listat på Nasdaq first north Stockholm.

– Min bedömning är att jag kommer att få stor nytta av mina erfarenheter och mitt nätverk och ser med stor entusiasm fram mot att driva projekten mot marknaden, men även att ta tag i de eventuella utmaningar som finns inom den fortsatta produktutvecklingen, säger tillträdande vd Mats Nilsson i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11