23948sdkhjf

Teleskoplastare får nya kamrater

Teleskoplastarna i Hüllert Maskins monter fick i år sällskap av systerföretaget Svenska Jekkos minikranar.

På årets Intermat visade Merlo en uppsjö av nya eller uppgraderade maskiner. På Svenska Maskinmässan var det den svenska generalagenten Hüllert Maskins tur att visa ett breddat program. Det mest anmärkningsvärda tillskottet var dock minikranarna i systerbolaget Svenska Jekko.

Tidigare i år skärptes konkurrensen bland minikranar i Sverige i och med att Svenska Jekko bildades för att saluföra de italienska Jekko-produkterna. Svenska Maskinmässan blev det egentliga startskottet för en mer storskalig satsning och Jakob Burge var definitivt nöjd med det första knappa halvåret.

De två första såldes snabbt, redan innan kunderna sett maskinerna hos oss och här på mässan har intresset varit stort. Vi har fått en hel del att följa upp och förbereder oss för en period med mycket demokörningar. Bland annat tycks uthyrningsföretagen se en marknad. Samtidigt lär vi oss en hel del av tänkbara kunder som har har för oss nya idéer om hur minikranarna kan användas. Ett exempel är som ersättare till lastbilar med kran i samband med timmerfällning, säger Jakob Burge.

På Merlosidan fanns förstås den allerstädes närvarande Allfixaren på plats, medan den roterande 50.21 fick representera nykomlingarna. Den italienska tillverkaren lanserade den första roto-maskinen redan 1991 och har sedan dess tagit flera utvecklingssteg på vägen. 50.21, som lyfter fem ton och har en högsta lyfthöjd på nästan 21 meter, innebär nu att den första modellen i ytterligare en ny generation teleskoplastare sett dagens ljus.

Nykomlingen baseras på ett modultänkande som gör det enkelt att tillgodose olika behov. Tre varianter finns, där den enklaste är avsedd för exempelvis uthyrare. Därtill finns ytterligare två nivåer beroende på hur avancerad maskin användaren behöver och vill kosta på sig.

En vecka innan Svenska Maskinmässan slog upp portarna stod det också klart att Hüllert Maskin tar hand om generalagenturen för Arccons svängbara pallgaffelställ för hjul- och teleskoplastare.

Arccon har sin hemvist i Skövde där de tillverkar skopor, gripar, pallgaffelställ, redskapsfästen och crackers.

De båda företagen har länge samarbetat om pallgaffelställen som ofta säljs som tillbehör till Merlo teleskoplastare. De säljs dock även till andra teleskoplastarmodeller och till hjullastare. Förhoppningen är nu att försäljningen ska öka ytterligare med stöd av Hüllert Maskins rikstäckande sälj- och servicenät.

De svängbara gaffelställen finns i fyra modeller med lyftkapacitet från tre ton upp till fem ton. Svängbarhetern varierar från 2x30 grader till 90 grader. Den största modellen lyfter upp till åtta ton och är svängbar upp till 60 grader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094