23948sdkhjf

Större hytt på ny maskin

Den som sitter skönt jobbar bättre.  Det tror i alla fall Maskino som visade upp en ny Kubotagrävare med stor hytt och fjädrat säte. Företaget slog också ett slag för sitt nya koncept All inclusive.

Maskino lanserade All Inclusive tidigare i vår, ett nytt sätt att handla maskiner där kunden beställer maskinen online, inklusive finansiering med en fast månadskostnad där ”allt ingår”.

På Svenska Maskinmässan konstaterade företagets företrädare att konceptet lett till en hel del uppmärksamhet även om det inte lett till särskilt många hemklickade maskiner ännu.

– Det finns ett stort intresse, men det har bara gått ett par månader, säger Michael Wiberg, säljare på Maskino.

– Det är fortfarande väldigt nytt, vi fortsätter att testa och ser hur det faller ut.

Maskino tror dock stenhårt på sitt koncept, även om det kanske tar en stund innan det slår igenom.

– Det är ett helt nytt sätt att köpa maskiner men det måste mogna fram, det är också roligt att vi är först, säger Michael Wiberg.

Maskino hade förstås en hel del maskiner med sig till mässan också, bland annat helt nya  Kubota U36-4, en kortrumpad grävare på 3,5 ton.

– Det är en helt ny modell med en steg IIIB-motor och större hytt säger Michael Wiberg.

Förbättringarna jämfört med föregångaren U35 har framförallt skett på komfortsidan, förklarar han.

– Det är bättre sikt, ett bättre insteg och bredare dörr, hytten har också blivit djupare.

3-5-tonnarens hytt är lika stor som den i 5-tonsgrävarna, sätet är fjädrat med högt ryggstöd med justerbara handledsstöd och säkerhetsbälte, en digital frontpanel ska göra det möjligt att styra med ”fingertoppskänsla” lovar Maskino som förklarar tanken är att bättre ergonomi ska göra det enklare göra jobbet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094