23948sdkhjf

Oväntad segrare i Casetävling

Vinnaren hade redan vunnit och tvåan var amerikan. Det blev därför trean som tog hem segern när den svenska kvalificeringstävlingen inför Case Rodeo avgjordes.

Tre svenska förare ska tävla i maskinoperatörstävlingen Case Rodeos internationella final senare i år, under Svenska Maskinmässan skulle laget vaskas fram i de totalt sex kvalificeringsomgångar som Maskinia anordnade i sin monter.

Vi har haft fantastiska dagar här på Solvalla då många besökt oss och tittat på våra maskiner från Case. De dagliga kvalificeringstävlingarna har varit av stort intresse och vi har haft massor med deltagare och publik, säger Peter Strand, försäljningschef för Case, i ett pressmeddelande.

De tävlande skulle dra ett dorn genom en skuren bana i form av Case-loggan på kortast tid och när dammet lagt sig såg resultatlistan ut som följer:

1. Fredrik Thygesson: 29,38 sekunder

2. Tom Gardocki: 29,42 sekunder

3. Clas Strimell: 30,93 sekunder

Det visade sig dock att Fredrik Thygesson var med i laget som vann den internationella finalen i Paris 2017, han får därför inte tävla i år igen. Tvåan straffade också ut sig – amerikanen Tom Gardocki får inte vara med i ett svenskt lag.

Trean Clas Strimell seglade därmed upp i topp och blir deltagare nummer ett i det svenska laget.

Nu blev det så att den som landade tredje platsen är den som kommer med oss som deltagare till den Internationella finalen i Paris, vilket var lite oväntat. Jag vill gratulera Fredrik Thygesson som vinnare av den svenska uttagningen och en fantastisk tid, sen blir man ju djupt imponerad av Tom som kniper en andra plats, trots att den amerikanska standarden är den motsatta i spakarna jämfört med den svenska. Jag är mycket glad över att vi fått in Clas som deltagare i det svenska laget och jag tror att vi har en bra chans att göra ett lika fantastiskt resultat som 2017, då vi vann lagtävlingen, säger Peter Strand.

De övriga två lagmedlemmarna ska utses av Maskinia under hösten och ambitionen uppges vara att sätta samma ett komplett och allsidigt lag.

Den internationella finalen äger rum på Case kundcenter i Paris i oktober, den innehåller fyra moment med olika maskintyper och enligt Maskinia ställer samtliga höga krav på både precision och skicklighet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072