23948sdkhjf

Keolis leder Bussförar-SM

Av de 248 bussförare som hittills anmält sig till Bussförar-SM 2018 kommer hela 75 från Keolis – Men en doldiskoncern är hack i häl, läs här hur nära det är mellan ettan och tvåan!

Nu är det hög tid att se till att göra det nätbaserade uttagningsprovet till Bussförar-SM 2018, klicka HÄR för mer information och anmälan. 25 juni stängs möjligheten att anmäla deltagande för i år. 16 av alla som gör uttagningsprovet kommer att mötas i finalen som körs 3 september på Gillingebanan norr om Stockholm. Samma dag får vi alla veta vem som blir svensk mästare i att köra buss!

Så här långt är det bussförare från Keolis som teoretiskt har största chansen att gå till final genom att leda anmälningsligan med hela 75 anmälda bussförare. Hack i häl finns dock doldiskoncernen Björks & Bybergs som med de bolag som ingår har 71 anmälda förare. Därefter kommer Transdev med 31 förare och Nobina med 26 förare medan jätten Arriva fortfarande verkar sova, blott 10 anmälda förare lär komma att ändras de närmaste dagarna.

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag tillsammans med tidningarna Res- och Trafikforum.

Samarbetspartners är Stockholms Trafiksäkerhetscenter Gillinge, Arbetsförmedlingen, Yrkes Akademin, och Drivec. Partners är Transdev, Nettbuss, Kommunal, Keolis, Bergkvarabuss och KFS.

FAKTA/Bussbolag med minst 2 anmälda förare till Bussförar-SM 2018

Företag, antal anmälda

Keolis, 75

Transdev med Flygbussarna, 31

Nobina, 26

VS & Perssons Bussar*, 15

Bybergs & Nordin*, 13

Björks Buss*, 12

Lindbergs Buss*, 10

Arriva, 10

Siljans Buss*, 7

KR Trafik*, 5

Door to gate**, 3

Nifsarpsskolan, 2

Anders B Eriksson Busstrafik, 2

Nettbuss, 2

*) Ingår i koncernen Björks & Byberg – totalt 62 anmälda förare

**) Ingår i Merresor som i sin tur är en del av Transdev

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125