23948sdkhjf

Värmlandstrafik stämmer Keolis

Bråket om servicetrafiken i Värmland fortsätter – I våras stämde Keolis Värmlandstrafik som nu svarat med att stämma tillbaka, läs om det här!

Konflikten handlar om färdtjänsten och sjukresorna i Värmland som ingår i det som brukar kallas den speciella kollektivtrafiken. Så sent som i april i år stämde Keolis Värmlandstrafik i samband med att det femåriga avtalet med trafikhuvudmannen bröts efter endast ett år.

Avtalet som bröts gällde en står del av samtliga sjukresor och färdtjänsten i länet. Operatören Kelolis var misslynt med såväl ersättningen för utfört uppdrag samt hur ledningen för trafiken sköttes av Värmlandstrafik. Det hela mynnade ut i att Keolis lämnade in en stämningsansökan mot Värmlandstrafik i april. Skadeståndsanspråket var då 83 miljoner kronor.

Tilltaget fick Värmlandstrafik att gå helt i taket, det talades om avtalsbrott och att skattebetalarna tvingas stå för den extrakostnad som uppstått sedan Keolis brutit avtalet – helt utan skäl – enligt trafikhuvudmannen.

Och i dagarna kom det konkreta svaret på Keolis stämning i form av en motstämning för just avtalsbrott. Keolis agerande har skapat ökade kostnader för trafiken som måst upphandlas på nytt, enligt Värmlandstrafik som därför vill ha ett skadestånd vars storlek ännu inte preciserats.

Värmlandstrafiks vd Jessica Lundgren uppger för bland andra SVT att beloppet det handlar om ska ligga i nivå med den summa Keolis har i sin stämning av Värmlandstrafik, alltså runt 80 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125