23948sdkhjf

Nilfisk sålde kem- och redskapsdelen

Den 30 april tog det nystartade företaget Nordex över verksamheten i Nilfisks kem- och redskapsdivision.

Förvärvet omfattar samtliga artiklar och produktvarumärken som sålts av Nilfisks kem- och redskapsdivision.

Bakom företaget Nordex står en grupp erfarna entreprenörer som ser stor tillväxtpotential för affärsområdet och som ser detta som en långsiktig satsning. En av det nya företagets delägare, Karl Johan Wikman, säger i ett pressmeddelande att de följt Nilfisks kem- och redskapsdivision under en längre tid och bland annat imponerats av hur den letts av Roland Andersson.  

– Vi är övertygade om att vi kommer kunna utveckla Nordex till en stark partner för alla aktörer på den nordiska marknaden för kem och redskap. 

Samtliga anställda inom kem- och redskapsdivisionen arbetar nu på Nordex och Roland Andersson, som varit nordisk affärsområdeschef för Nilfisks kem- och redskapsdivision, är en av delägarna i Nordex och vd för företaget.

– Genom att vi nu blir ett självständigt företag med fullt fokus på kunder och sortimentet inom kem och redskap kommer vi att flytta fram våra positioner, säger han.

För kunderna ska affären inte innebära några egentliga förändringar, utan alla funktioner såsom kundtjänst, lager, distribution och fakturering ska hanteras som vanligt av Nilfisk under en övergångsperiod, uppger Nordex.

Företagets säte kommer att ligga i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094