23948sdkhjf

Leap flyger in

Nu har ett nytt flygbolag flugit in på den skandinaviska marknaden – Det handlar om en helt ny norsk aktör som börjar i liten skala på Nordens kortaste flyglinje.

Den norska koncernen Olsen gruppen AS har startat ett flygbolag som kommer att fokusera på den skandinaviska marknaden. Bolaget heter LEAP (juridiskt namn Air LEAP AB) och har sitt säte i Stockholm. En ansökan om AOC och operativ licens har skickats till den svenska Transportstyrelsen.

Redan den 11 juni startar Air Leap trafik mellan Mariehamn och Stockholm Arlanda med 22 flygningar per vecka. Trafiken är upphandlad av Ålands Landskapsregering och Air Leap har fått förtroende att trafikera linjen till den sista februari 2020. Flygplanstypen som på sikt kommer att användas är en Saab 340, en välrenommerad plattform som passar trafiken väldig bra både vad gäller kapacitet med sina 33 platser, och restid och genom sin bränsleeffektivitet. Inledningsvis kommer linjen att trafikeras med en ATR42.

På den lite längre horisonten är fler linjer under planering. Under augusti månad avser Air Leap att börja trafikera linjen mellan Karlstad och Stockholm Arlanda och under juli månad mellan finska Jakobstad/Karleby och Stockholm Arlanda. Omfattningen av trafiken och datum för trafikstart kommer att kommuniceras inom kort.

Visbytrafik under Almedalsveckan

Under vecka 27, då Almedalsveckan pågår i Visby på Gotland, kommer Air Leap att trafikera Visby från Stockholm Arlanda. Linjen Visby – Stockholm Arlanda kommer att trafikeras under totalt 8 dagar med start den 1 juli.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125