23948sdkhjf

Ångtvättbilen gav löparna en kalldusch

I lördags gick Stockholm marathon och värmen gjorde loppet till en sann mara. Men Ångtvättbilen var på plats, precis som de senaste 30 åren, och kylde ner löparna med kalla duschar.
När startskottet till årets Stockholm marathon gick var Ångtvättbilen där med sju svalkande duschstationer.
Duschstationerna stod uppställda längs den 2,1 mil långa slingan genom Stockholm, som löparna springer två varv. De kan alltså låta sig kallduschas 14 gånger. I år blev det sannolikt mer uppskattat – och nödvändigt – än vanligt, det var strålande sol och 28 grader varmt.
Ångtvättbilens vd Konrad Löwhagen sprang Stockholm marathon för femte året och han räknade med att hettan skulle göra årets lopp till det hittills mest utmanande.
– Jag tänkte att jag skulle bryta om det blev för varm. Eftersom jag fullföljt loppet tidigare gånger behövde jag inte gå i mål till varje pris. Men jag tog mig i mål, om är med en lite sämre tid än tidigare.
Han berättar också att de hade justerat duschmunstyckena inför årets lopp, så att vattenflödet ökade.
– Våra duschstationer var helt klart extra populära i år. Dessutom sa jag till att vi skulle ha is vid stationerna så man kunde skopa upp is i kepsen för att hålla huvudet kallt. Det är inte bra om hjärnan blir överhettad.
Det var ett gott råd som även löparesset Mustafa Mohamed gavi Dagens Nyheter. Man ska hälla kallt vatten över sig, så fort man får chansen, sa han.

Duschstationerna är uppenbarligen ett marknadsföringsjippo som fungerar lika bra idag som när det startade för 30 år sedan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095