23948sdkhjf

Livslångt lärande i en föränderlig värld

Entreprenörskapsforum och TCO bjuder in till ett lunchseminarium där det blir diskussion om livslångt lärande och behovet av att utbildning och kunskapsutveckling sker i takt med teknikutvecklingen.

Att studera på högskolan ska öppna dörrar både till nya kunskapsvärldar och till arbetsmarknaden. Men är det fallet idag? Och är det bara i unga år man ska göra en utbildningsresa?

På seminariet diskuteras hur vi får bättre möjligheter till vidareutbildning genom hela livet, något som gynnar entreprenörer som ska anställa, individer som vill bygga kunskap, liksom en kompetensförsörjning för svensk tillväxt.

  • Hur bemöter vi behovet av kompetensutveckling/livslångt lärande? Vilka förutsättningar krävs för att högskolorna ska kunna utveckla sitt arbete med detta?
  • Teknologisk arbetslöshet vs nya jobb via teknikutveckling? Hur kompetensutvecklar vi oss för en osäker och föränderlig framtid?
  • Vilka är de bästa – eller de praktiskt genomförbara – förslagen för kompetensförsörjning på morgondagens arbetsmarknad?
  • Vad händer om teknikutvecklingen accelererar snabbare än vi förmår utbilda oss?

Medverkar gör:  Pontus Braunerhjelm, forskningsledare Entreprenörskapsforum och professor BTH och KTH                   Lars Hallberg, vd Omställningsfonden            Sigbritt Karlsson, rektor KTH

Eva Nordmark, ordförande TCO                        Johan Schnürer, rektor Örebro universitet   Andreas Åström, näringspolitisk chef Almega

Seminariet är i TCO:s lokaler på Linnégatan 14 i Stockholm måndagen den 4 juni klockan 12.00–13.00. Registrering, kaffe och lunchmacka från kl. 11.30.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109