23948sdkhjf

Sök pengar för att byta jobb

För att uppmuntra rörlighet avsätter SSF 15 miljoner till finansiering av lönekostnader för den som byter plats. I år kan även forskare från offentlig sektor utanför akademin söka.

För att uppmuntra rörlighet och öka utbytet av erfarenheter och kunskap utlyser Stiftelsen för strategisk, SSF, forskning medel genom programmet Strategiska mobilitet 2018.

Programmet, som inte kräver att man disputerat, förenklar för forskare från industrin eller akademin att arbeta hos den andra parten genom att SSF finansierar lönekostnaden för den som byter. Nytt för i år är att även forskare från offentlig sektor utanför akademin kan söka.

Stiftelsen för strategisk forskning har avsatt 15 miljoner kronor för en satsning på strategisk mobilitet under en period av två år. Varje bidrag inom programmet täcker en forskares eller motsvarande persons lön under en fyra till tolv månaders utbytestjänstgöring inom annan sektor än den som personen för närvarande är aktiv inom.

Gästforskaren skall under vistelsen bedriva strategisk forskning inom något av stiftelsens ansvarsområden:

  • Livsvetenskap med dess teknologier
  • Informations-, kommunikations- och systemteknologier
  • Materialforskning och produktionsteknik

Sjukhus räknas från och med i år till näringsliv, det vill säga att man kan söka för att byta mellan akademi och sjukhus. Även myndighet, landsting och kommun kan räknas som ”näringslivspart” i de fall som den sökande kan motivera hur det stärker Sveriges framtida konkurrenskraft.

Tidigaste projektstart kan beräknas till januari 2019.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063