23948sdkhjf

Inför CE-märkning på sina kompositprofiler

Som det första och enda företaget i världen har danska Fiberline Composites...

....sedan maj 2018, infört CE-märkning på sina profiler av  glasfiberkomposit. CE-märkning för konventionella byggmaterial som stål och betong, används sedan flera årtionden tillbaka.

-Märkningen är banbrytande och lyfter oss till en helt ny klass, där våra kunder kan jämföra glasfiberkompositers egenskaper med andra byggmaterial och förlita sig på kvaliteten på våra produkter, säger Torben Rønlev, vice vd för affärsområde Building & Construction, på Fiberline Composites.

Processen med att CE-märka sina produkter, har pågått ett tag. Då glasfiberkomposit fortfarande betraktas som ett nytt material inom byggbranschen finns inga harmoniserade standarder för materialet.

CE-märkningen är en garanti för att produkterna överensstämmer med vad tillverkaren lovar och gällande kvalitets- och lagkrav inom EES-länderna (Europeiska Ekonomiska samarbetsområdet). Med en CE-märkning kommer det därför att blir lättare för Fiberline Composite att få sina konstruktionsprofiler godkända för användning i byggbranschen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078