23948sdkhjf

Fler nordamerikanska Volvomotorer

Volvo Penta ökar produktionskapaciteten i sin Lexingtonfabrik i USA som också får bättre förutsättningar att anpassa motorerna till lokala önskemål och behov.

Den nordamerikanska efterfrågan på Volvomotorer är i dag betydligt större än vad företagets fabrik i Tennessee klarar av att leverera. Därför utökas nu kapaciteten med ytterligare en produktionslinje som också förbättrar möjligheterna till kundanpassning.

Volvos off-roadmotorer anpassade till de amerikanska utsläppskraven enligt Tier 4 Final lanserades 2014 och har tagits emot väl av den nordamerikanska marknaden. Enligt företaget har efterfrågan ökat kraftigt från leverantörer av maskiner inom ett flertal olika segment, bland annat bygg- och anläggning, materialhantering, jordbruk, skogsnäringen och mycket annat. Det har resulterat i att produktionsanläggningen i Lexington i dag inte klarar att möta leveransbehovet.

Under de senaste fyra åren har vår verksamhet ökat kraftigt och vi är övertygade om att vår närvaro på marknaden kommer att växa ytterligare, säger Ron Huibers som är vd för Volvo Pentas amerikanska verksamhet.

Den nya tillverkningslinjen ökar inte bara kapaciteten i fabriken, utan väl så viktigt är att den också förbättrar möjligheten att på plats i Nordamerika genomföra de speciallösningar och kundanpassningar som efterfrågas.

Enligt Ron Huibers innebär investeringarna att företaget får betydligt bättre möjligheter att serva de lokala kunderna inom såväl befintliga som tillkommande branschsegment.

Exempelvis har företaget hittills tvingats binda en hel del kapital i form av färdiga motorer med olika specifikationer eller beställa motorerna från tillverkningsenheter utanför USA, vilket inneburit leveranstider på 12-14 veckor.

Med den ökade produktionskapaciteten ska det vara fullt möjligt att gå från order till testad och klar motor på två veckor. En väsentlig del i expansionen är installationen av en testrigg som gör att dieselmotorerna kan genomgå alla de kontroller som behövs i anläggningen innan leverans.

I fortsättningen kan vi med betydligt större flexibilitet än tidigare möta våra kunders önskemål om individuella specifikationer samtidigt som vi kortar leveranstiderna väsentligt, säger Darren Tasker, vice vd för försäljningen i Nordamerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08