23948sdkhjf

Lönner åtalad för grovt insiderbrott

Karo Pharmas storägare är åtalad för grovt insiderbrott men har styrelsens fortsatta förtroende.

Åklagaren lämnade under måndagen in en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt. Misstanken avser insiderhandel och gäller den försäljning som Karo Pharma gjorde i februari 2017 av innehavet av aktier i Oasmia.

Styrelsen i Karo Pharma är av uppfattningen att bolaget och huvudägaren och tillika styrelseordförande Anders Lönner har agerat klanderfritt varför styrelsen ser framemot ett rättsligt klargörande, enligt ett pressmeddelande från Karo Pharma.

– Vid styrelsens beslut att avyttra Oasmia-aktierna den 2 februari deltog inte Anders Lönner i beslutet utan anmälde jäv. Anders Lönner har fortsatt styrelsens fulla förtroende och har inte agerat för egen vinning. Orsaken till misstanken om insiderhandel är en anmälan från Oasmia, skriver Karo Pharma i ett pressmeddelande.

Vid tillfället för försäljningen var Anders Lönner ordförande i både Karo Pharma och Oasmia. I slutet av februari 2017 avgick Anders Lönner som ordförande i Oasmia vilket fick aktiekursen att rasa. Beslutet att avgå som ordförande kommunicerades efter Karo Pharamas aktieförsäljning i Oasmia och i slutet av november framkom att han kallats till förhör angående den misstänkta insiderhandeln i Oasmia.

Bolagets avyttring av Oasmia-aktierna innebar en förlust på 11 miljoner kronor uppger Karo Pharma.

Enligt di.se framgår det att åklagaren vill att rätten ger Anders Lönner tre års näringsförbud vilket skulle stoppa Lönner från alla styrelseuppdrag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079