23948sdkhjf

Plastal förvärvar i Norge

Förvärvar viktig PVD-teknologi som möjlig ersättning till kromatering.

Plastal Group har förvärvat ARWI High-Tech Coating Raufoss AS verksamhet i Norge. Bolaget ligger i direkt anslutning till Plastals befintliga fabrik i Raufoss.

Genom förvärvet blir Plastal ägare till den högteknologiska PVD-teknik som säljaren utvecklat under lång tid. Den nya tekniken passar in bra i Plastal:s och dess ägare Plasman:s portfölj av målade exteriöra plastdelar. Plastal har sedan lång tid tillbaka ett samarbete med ARWI.

Genom förvärvet kommer Plastal att kunna erbjuda ett miljövänligt alternativ till krom-6-plätering.

-PVD-tekniken ger oss en möjlighet att ersätta krom men det ger oss även många andra potentiella fördelar som större stylingfrihet, radartransparens samt att tekniken är mer miljövänlig, säger Plastal:s vd Martin Larsson till Plastforum.

Han tillägger att det faktum att gruppen nu har PVD-teknologin i huset, inte nödvändigtvis innebär att all kromatering kommer att ersättas med PVD i framtiden.

Plastal är stor underleverantör av exteriöra plastdetaljer mot fordonsindustrin med en omsättning om cirka tre miljarder kronor.

ARWI levererar sin PVD-teknologi som ett alternativ till traditionell krom-6-plätering mot både bilindustrin och icke-automotive OEM.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078