23948sdkhjf

Bussförar-SM junior har startat

Bussförar-SM får ett yngre syskon i form av Bussförar-SM Student som nu dras igång av Sveriges Bussföretag – Tävlingen körs parallellt med ordinarie Bussförar-SM 3 september.

Branschen skriker efter fler bussförare och trots att det sedan flera år går att läsa till bussförare på gymnasiet har allt för få valt att gå den utbildningen. Nu tar Sveriges Bussföretag initiativet att dra igång en tävling riktade just till unga blivande bussförare, tävlingen heter Skolmästerskap/JSM, och det är snabba ryck, sista anmälningsdagen är 7 juni, lite drygt en månad bort.

Mer information om den nya, unga tävlingen finns HÄR!

JSM syfte är att uppmärksamma utbildningen och få fler ungdomar att söka sig till fordon- och transportprogrammet med inriktning på persontrafik. För att få delta i tävlingen krävs att man befinner sig i just den utbildningen med ett B-körkort redan klart.

- Sedan 2011 har det funnits möjlighet för ungdomar att läsa till bussförare på gymnasiet. Sverige behöver fler ungdomar som väljer yrkesprogram. Genom att anordna Sveriges första bussförar-SM för juniorer, i detta fall, skolungdomar som går på FT-programmet, är branschens bidrag för att lyfta yrket, visa på yrkesskicklighet och hjälpa skolorna så att fler ungdomar blir intresserade av att söka yrkesprogram på gymnasiet, säger Maria Sjölin Karlsson, ansvarig för eventet på Transportföretagen. 

Så här går tävlingen till:

Alla som anmäler sig till Skolmästerskap/JSM får göra ett internetbaserat teoriprov. De bästa kandidaterna kommer dessutom att intervjuas av Sveriges Bussföretag.

Den som vill anmäla deltagande nu ska klicka här!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.085