23948sdkhjf

Kryssningspremiär i Stockholm

I dagarna inleds kryssningssäsongen för Stockholms Hamnar – Totalt väntas 276 fartyg angöra huvudstaden i år med sammanlagt mer än en halv miljon besökare, läs om det här!

Stockholm är populärt och under säsongen väntas rekordmånga passagerare ge stora positiva effekter på besöksnäringen, som är en av de snabbast växande basnäringarna i Sverige. Lördag 28 april klockan 8.00 startar kryssningssäsongen när AIDAdiva lägger till vid Stadsgårdskajen. I år beräknas 276 fartyg gästa Stockholms Hamnars hamnar under kryssningssäsongen som varar från april till oktober.

 – Rekordmånga kryssningspassagerare väntas i år när runt 650 000 passagerare besöker huvudstaden. Stockholm är en mycket populär destination och kryssningsturismen spelar en central roll för att ytterligare stärka Stockholm som turiststad och besöksmål, säger Stefan Hansson, styrelseordförande Stockholms Hamn.

 Allt fler väljer kryssning som semesterform och Stockholm är en mycket populär kryssningsdestination. Stockholm räknas som en av Östersjöns ”Big five” tillsammans med Helsingfors, Tallinn, Sankt Petersburg och Köpenhamn.

 – Kryssning är en snabbt växande reseform som numera är populär i alla åldrar, hos allt från barnfamiljer till pensionärer, säger Stefan Scheja, kryssningsansvarig Stockholms Hamnar.

 34 av fartygen anlöper Nynäshamn och använder där en unik 260 meter lång hopfällbar brygga, en seawalk, som underlättar iland- och ombordstigning. Alla väntade kryssningsanlöp finns med i anlöpslistan på Stockholms Hamnars webbplats samt i den populära appen Cruise Stockholm.

 

FAKTA/2018 års nykomlingar

Många fartyg och rederier besöker Stockholm för första gången i sommar. Här nedan årets samtliga nykomlingar:

Hanseatic – 28 april

MSC Preziosa – 1 maj

Norwegian Breakaway – 18 maj

Mein Schiff 1 – 27 maj

TUI Discovery – 29 maj

Star Breeze – 12 juni

Seabourn Ovation – 16 juni

Silver Spirit – 7 juli 

Källa: Stockholms Hamnar

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343