23948sdkhjf

Ny färskvaruchef på Coop

Leverantör med lång erfarenhet ska hjälpa Coop sälja färskt.

Sedan slutet av februari har Sirkku Erlandsson varit ny affärschef färska varor på Coop. Sirkku Erlandsson har en lång karriär inom leverantörsledet bakom sig inom både Fazer och Cloetta Fazer och kommer senast från jobbet som vd för Valio Sverige. Och enligt henne finns det stora likheter mellan både leverantörssidan och försäljningssidan

– I princip tycker jag att det är samma sak då man i båda fallen jobbar med ett effektivt sortiment där man värnar om basen samtidigt som man ger ett attraktivt erbjudande till kunden, säger Sirkku Erlandsson till Fri Köpenskap.

Sirkku Erlandsson säger dock att det finns vissa skillnader, framförallt det bredare sortimentet men även möjligheten att jobba mer direkt med butikerna.

– Man kan jobba hela vägen ut i butik på ett annat sätt, vi brukar ibland säga att ”har det inte hänt i butik så har det inte hänt”.

Just nu är Coop och Sirkku Erlandsson extra nöjda med att, bland annat, ha utsetts till Sveriges hållbaraste varumärke vilket är något som hon menar är en tillgång som kommer ge utdelning framöver.

– Coop har de värderingar som behövs i framtiden, det kommer att ge resultat, säger Sirkku Erlandsson och tillägger:

– Vi fokuserar väldigt mycket på lönsam tillväxt. Vi har nu nya förutsättningar för att jobba tillsammans inom Coop vilket gör att vi kommer att kunna jobba mer effektivt i framtiden.

Vad kommer Coop att satsa på inför framtiden?

– Vi kommer att fortsätta jobba med vårt kundlöfte: prisvärd, hållbar matglädje. Det kommer till exempel innebära att vi vill ge våra kunder inspiration och lösningar för alla måltider.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094