23948sdkhjf

Samhall lägger "utvecklingshjulet" på is

Nu stoppar Samhall den vidare spridningen av det så kallade Utvecklingshjulet. Ett 12 veckor långt program för att ge de anställda möjlighet till andra arbetsuppgifter. Enligt Samhall är syftet just att erbjuda utveckling, men i många fall har det slagit rejält fel och människor har tvingats till arbetsuppgifter de inte klarar av.

Både Helsingborgs Dagblad och Sydsvenska Dagbladet har uppmärksammat hur många Samhallanställda farit illa när de tvingats utföra arbetsuppgifter de inte klarar. 

Utvecklingshjulet startade i Helsingborg och har sedan införts även i Göteborg och Stockholm. Men nu har Samhall dragit i bromsen och säger att programmet ska utvärderas innan det eventuellt kan spridas till fler städer. 

Syftet var egentligen gott, att ge medarbetarna chansen att utföra andra arbetsuppgifter och känna att de utvecklas. Men programmet har inte anpassats till de enskilda individernas förmåga. 

Fastighetsanställdas förbund fick under förra året in 142 anmälningar om arbetsmiljön på Samhall och 17 av dem handlade om utveckllingshjulet, skriver tidningen Fastighetsfolket

Fastighets ombudsman Björn Lindberg säger till förbundets tidning att allt som Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan har skrivit tyvärr är sant.

Nu tonar distriktschefen för Samhall i Helsingborg och Malmö ner sina tidigare hårda uttalanden om att "det går att få sjukintyg för vad som helst" och skriver i ett uttalande till Fastighetsfolket ”/.../ ingenting är viktigare för oss än att våra medarbetare utför arbetsuppgifter som är anpassade till deras arbetsförmåga." 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079