23948sdkhjf

Levererar turbiner med serviceavtal

Siemens Industrial Turbomachinery AB har fått en order på två gasturbiner av modellen SGT-800. Det är ett genombrott för turbinmodellen i Kanada.

Gasturbinerna ska levereras till företaget InterPipeline Propylene Limited (IPPL) och installeras i ett nytt kraftverk som är under uppbyggnad i västra Kanadas största industriområde, “Alberta’s Industrial Heartland”, beläget utanför Fort Saskatchewan.

Gasturbinerna ska leverera el och ånga till den petrokemiska industrin i området. Driftsättning är planerad till 2021.

I avtalet ingår två gasturbiner av modell SGT-800 med en uteffekt på 54 MW vardera, tillhörande kringutrustning samt ett långsiktigt serviceavtal som löper på 25 år.

– Vi valde Siemens SGT-800 för att det är en bevisat driftsäker gasturbin med bra miljöprestanda, säger Chuck Ellis, General Manager för Project Development på Inter Pipeline.

-Vi är mycket glada att Inter Pipeline valde Siemens som leverantör i detta nyetableringsprojekt. Extra stolta är vi att kunna lägga till Kanada till listan över länder där SGT-800 återfinns, säger Hans Holmström, vd Siemens Industrial Turbomachinery.

Siemens har till dags dato sålt mer än 340 gasturbiner av modell SGT-800 till kunder över hela världen. Siemens beskriver SGT-800 som en ”driftsäker gasturbin med hög verkningsgrad och låga utsläppshalter”.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109