23948sdkhjf

Får belgisk order om vibrationsövervakning

SPM Instrument i Nederländerna har fått en order från ett pappersbruk i Belgien på ett flertal onlinesystem för vibrationsövervakning.

Det är VPK Packaging Group NV, i Dendermonde i Belgien, som har beställt vibrationsövervakning av ledvalsar i torkpartiet på en pappersmaskin, samt trycksilar och diverse drifter bestående av motor-växellåda och kardanaxlar på två pappersmaskiner.

Tillståndskontroll varit en del av underhållsstrategin på företaget i många år. Baserat på regelbundna intervall övervakades stora delar av den roterande utrustningen av tjänsteleverantörer med hjälp av handburen mätutrustning.

För att uppnå högre produktionsresultat, och undvika oplanerade driftstopp, insåg VPK emellertid att det var nödvändigt med kontinuerlig övervakning online. Efter utredning av olika leverantörer och system, och testning av dessa på egen utrustning, valde man SPM:s onlinesystem Intellinova som innefattar den patenterade teknologin HD ENV för vibrationsövervakning.

HD ENV-teknologin konstaterades ge de längsta förvarningstiderna och dessutom tydliga, lättförståeliga mätresultat.

SPM Instrument levererar nu nio Intellinova-system som hanterar mätdata från såväl befintliga accelerometrar som nyinstallerade DuoTech-givare.

VPK driver fyrtioåtta anläggningar i sexton länder. Produktsortimentet omfattar skräddarsydda lösningar för wellpapp och solidkartong för användning i bland annat förpackningar och papphylsor, som alla är gjorda av 100 procent återvunna fibrer. Pappersbruket i Dendermonde tillverkar både återvunnet papper och pappersbaserade förpackningslösningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095