23948sdkhjf

Fortsatt röda siffror för grön kedja

Ekokedjan Paradisets tre butiker i Stockholmsområdet fortsätter att visa röda siffror.

Störst är förlusten i Nackabutiken, som under redovisningsperiodens 14 månader gick 10,2 miljoner kronor back enligt sajten Merinfos sammanställning.

De sammanlagda förlusterna i de tre butiksbolagen och moderbolaget, Sveriges godaste matmarknad AB, uppgår till drygt 28 miljoner kronor efter finansiella poster.

Men de senaste redovisningsperioderna i bolagen skiljer skiljer sig åt och omfattar allt från åtta till 18 månader enligt Merinfo. Det medför att det både är vanskligt att göra jämförelser med tidigare perioder och att summera bolagens resultat.

Gick back

Butiken på Norrmalm gick back med 5,5 miljoner under den senast redovisade 18-månadersperioden. I Södermalmsbutiken var förlusten 6,4 miljoner, vilket också avser en period på ett och ett halvt år.

Butiken i Nacka öppnade den 25 januari i fjol, och den redovisade omsättningen landade på 24,6 miljoner kronor.

Tog "stor kraft"

I årsredovisningen för moderbolaget, som endast omfattar åtta månader, heter det att nyetableringen ”tog stor kraft av organisationen”.

”Ett kostnadsarbete genomfördes internt under året vilket minskade personalkostnaderna till rätt nivåer”, skriver bland andra vd:n Johannes Cullberg.

Omsatte 91,5 miljoner

Omsättningen i de tre butiksbolagen är sammanlagt 91,5 miljoner kronor, och störst försäljning redovisas i Södermalmsbutiken (37,3 miljoner kronor) följd av Norrmalmsbutiken (29,6 miljoner kronor).

För moderbolaget redovisas ingen omsättning alls. Där redovisas däremot en förlust på 6,2 miljoner kronor efter finansiella poster under perioden den 1 januari -- 31 augusti 2017. Det kan jämföras med den redovisade förlusten på 19,9 miljoner kronor för helåret 2016. 

Paradiset har nyligen berättat att kedjan i höst ska öppna en fjärde butik. Etableringen sker i Täby Centrum.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078