23948sdkhjf

Nu finns SABO:s och SBS städhandbok

Välstädade fastigheter är avgörande för hyresgästernas trivsel och stolthet över sitt bostadsområde, men städning är en konst och för att lyckas behövs god planering och kunskap hos alla involverade. Därför har SABO och Städbranschen Sverige tagit fram städhandboken Rena hus.

SABO:s expert för miljö, Patrizia Finessi, säger att städhandboken vänder sig till alla som i sina yrkesroller har kontakt med städning i flerbostadshus – städare, städledare, entreprenörer, inköpsansvariga, förvaltare, fastighetsskötare med flera. 

– Vi hoppas att handboken ska användas som ett grundläggande kunskaps- och utbildningsmaterial om städning, vid planering av städ i egen regi och vid upphandling av städtjänster.

Se Rents intervju med Patrizia Finessi om städhandboken här.

För att väcka tankar och ge inspiration innehåller boken konkreta exempel och intervjuer med erfarna företrädare från ett flertal allmännyttiga bostadsföretag. Boken är också fylld av goda råd och handfasta tips – och därtill metodbeskrivningar i ord och bild av de olika moment som ingår i städning av trapphus och andra gemensamma utrymmen i fastigheter.

Städbranschen Sveriges ordförande Matthias Lindholm, som också är affärsutvecklingschef hos Lassila & Tikanoja, är stolt över att SBS fick möjlighet att deltaga i framtagandet av handboken.

– Jag ser det som viktigt att vi även fått med vikten av att göra en bra och välgrundad upphandling som ger rätt förutsättningar för både utförarna och beställarna. Vidare hoppas och tror vi att Rena Hus blir ett värdefullt stöd för såväl lokalvårdare och arbetsledare som beställare, säger han.

Läs mer om städhandboken Rena hus här: https://www.sabo.se/ny-stadhandbok-for-fastighetsbranschen/

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064