Hatteland satsar på ERP-system med fastpris

| Av Christer Åkerlundh | UochD | Tipsa redaktionen

Satsningen består av det molnbaserade affärssystemet RamBase, som skall säljas på den svenska marknaden via det nystartade företaget StepUp.

StepUp blir helägt av Hatteland. Den digitala experten och entreprenören Christian Wassenius blir VD i företaget.

Hatteland har tidigare haft framgång med produktion av high-tech produkter i Sverige och är ett känt namn i branschen. Nu är de tillbaka i Sverige med det molnbaserade affärssystemet RamBase.

RamBase utvecklades som en molnbaserad lösning redan 1992 men blev fram till 2005 använt som ett internt system. Sedan dess är systemet använt av flera stora produktionsföretag i Norge och nu står Sverige på tur. Satsningen kommer fokuseras mot produktionsföretag inom high-tech segmentet.

-Systemet är byggt på egna erfarenheter. Vi har en solid produkt för produktionsföretag med höga krav på kvalitet och spårbarhet och är förväntansfulla inför responsen från när produkten mottas på marknaden, säger Odd Magne Vea, CSO i Hatteland.

I tillägg till att vara ett ERP-system är RamBase också en plattform med öppna web-standarder, något som gör det möjligt med integrationer mot andra system och applikationer.

-Med detta kan man vara en central del av ett produktionsföretags satsning på IoT och Industri 4.0.

I en marknad där prissättningen av molnbaserade system är ett hett diskussionsämne satsar RamBase på en enkel prismodell med fastpris på implementering och en översiktlig licenskostnad. 

-Etablerade aktörer har under flera år tagit överpriser för att lära sig kundens processer, samt göra anpassningar och inställningar i systemen. Det har varit omöjligt för kunderna att förutse vad de totala kostnaderna för köp och implementering blir. Vi vill visa att med ett klart definierat marknadssegment, god branschkunskap och en modern teknisk lösning, så kan projekten levereras till en bestämd tid och till ett fast pris. Detta frigör både tid och kapital hos kunderna för arbete med sin kärnverksamhet.

Hatteland är en IT- och produktionsfirma med huvudkontor i Nedre Vats, Norge. Hatteland startade med distribution av elektroniska komponenter till stora kunder med höga krav på kvalitet och spårbarhet.

Mer om: ERP | Hatteland | StepUp


Håll dig uppdaterad med Mentor Newsroom

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Almedalen med MedTech Magazine och Life Science Sweden

Var: Gotlands Museum, Strandg 14, Visby. När: Måndagen den 2 juli kl 09.30 - 15.00

Ägarbyte i Protab

Efter 30 år väljer Protabs grundare och huvudägare Jan Hörnberg att sälja sin andel i företaget med övertagande nu under sommaren.

Lambertsson fortsätter grön satsning

Efter en trög start ökar nu efterfrågan på Lambertssons eldrivna anläggningsmaskiner. Företaget väljer därför att förstärka sitt utbud av ”gröna” maskiner.

Entreprenör utsedd till stort beläggningsjobb

Risk för odetonerad ammunition vid markjobb inför Norrbotniabanan

Mineraler utvinns ur gruvavfall

Ragn-Sells och LKAB inleder nu ett samarbete för att utvinna de värdefulla mineraler som finns i gruvavfall.

Nyhetsbrev

Gigantiskt markjobb grundar för vindkraft

Anläggningsjobb för närmare en halv miljard kronor lägger grunden för Vattenfalls hittills största landbaserade vindkraftsprojekt i Sverige.

Levi's lanserar Pride-kollektion

The Body Shop värvar vd från Adidas

Hit kommer Lidl härnäst

Plus

Ny teknik för busstrafik

Bussarna leder stort när det gäller andel fordon som kör fossilfritt på de svenska vägarna – Hur blir det framöver med fler elfordon och självkörande fordon, det diskuterades på ett seminarium i Visby under Almedalsveckan.

Koncernen avyttrar verksamhet i Åstorp

Smått är gott

Kompaktmaskiner blir allt populärare. Det hävdar i alla fall Hitachis svenska generalagent Delvator som ser ett uppsving för kompaktgrävarna.

Regelrytteri hämmar besöksnäringen

Sveriges besöksnäring befinner sig i snabb tillväxt och är en av de största branscherna totalt sett – Men regelrytteri och krångel sätter krokben för utvecklingen, det konstaterades på ett seminarium i Visby 5 juli.

Grossisten ska utreda om återkallade jordgubbar

Menigo om jordgubbarna: "Vi ser detta som en mycket allvarlig händelse och kommer att följa upp och utreda det inträffade".

Lööf attackerade högerextremisterna

3900 personer lyssnade på centerpartiers ledare Annie Lööf 4 juli i Almedalen – En bråkdel av åhörarna var högerextrema som snart nog fick svar på tal av centerledaren.

Pipelife köper Isoterm i Sverige och Norge

Myndigheter dryftar drönare

Hur får drönare användas egentligen? Åsikterna har varit delade och frågan ska nu analyseras

Swedish modules söker med ljus och lykta efter montörer

Fabrikschefen: "Det är svårt att hitta rätt kompetens".

Värmen tvingar mejeri till minskad glassproduktion

Hållbara Lund vann igen

För tredje året i rad vann Lunds kommun SHIFT kommunrankning för hållbara transporter - Priset delades ut på ett av Trivectors seminarier i Almedalen 4 juli.

Fler dog på vägarna

Trenden är tydlig

En allt högre andel av Sveriges små och medelstora företag vill växa och anställa.

Flygresorna oförändrade i juni

”Det blev alldeles kolsvart i luften”

Plus

Kristdemokraterna

Plus

Nya Moderaterna

Plus

Centerpartiet

Plus

Liberalerna

Plus

Sverigedemokraterna

Plus

Miljöpartiet

Plus

Socialdemokraterna

Plus

Vänsterpartiet

Blir ny vd för Sisp

Ny generaldirektör för Vårdanalys

Isberg ny chef

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.115