23948sdkhjf

SVT-programledaren blir KI-hedersdoktor

I 15 år har Suzanne Axell varit programledare för Fråga doktorn. Nu utses hon till medicine hedersdoktor vid Karolinska Institutet.

Styrelsen för forskning vid Karolinska Institutet har utsett tre nya hedersdoktorer, där ibland journalisten och programledaren Suzanne Axell. Hon är sedan 15 år tillbakak programledare för programmet Fråga doktorn i Sveriges Television. Programmet, som varje vecka har drygt en miljon tittare, sprider genom tittarfrågor, reportage och intervjuer, kunskap om medicinska frågor och aktuell forskning.

Hedersdoktor är den person som en fakultet utsett att ha doktors heder och värdighet – det vill säga som får rätt att använda denna titel utan krav på att formellt uppfylla de fordringar som brukar krävas i universitetets studieplaner och övriga bestämmelser.

De första medicine hedersdoktorerna vid Karolinska Institutet utsågs år 1910. Genom åren har sammanlagt drygt 300 hedersdoktorer utsetts. Sedan 1999 utser styrelsen för forskning, i egenskap av fakultetsnämnd, hedersdoktorer vid KI.

Förutom Suzanne Axell utsågs även Yvonne Enman och Ingrid le Roux till medicine hedersdoktorer – som alla kommer att promoveras i Stockholms stadshus den 4 maj 2018.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.329