23948sdkhjf

Lissabon-sug av Eurovision

10 mars avgjordes att Sverige skickar Benjamin Ingrosso till Eurovision Song Contest i Lissabon – Det här har skapat ett sug efter resor till den portugisiska huvudstaden enligt Tickets bokningssiffror.

Förhandstippade Benjamin Ingrosso vann den svenska uttagningen till den intereuropeiska sångtävlingen med låten Dance you off. Därmed blir det han som representerar Sverige i Lissabon under tävlingarna i maj. Detta har i sin tur gjort att resebokningarna till Lissabon ökat rejält, många svenskar vill vara på plats och se Sverige tävla. Detta visar alltså Tickets bokningsstatistik.

Men Lissabon ligger bra till över lag som gruppresemål, det framgick av den nya Resebarometer som publicerades i Resforum nr 1 – Resebarometern kommer också att publiceras här på RT-Forum men är bara läsbar för medlemmar och prenumeranter.

Den svenska Melodifestivalen och motsvarande tävling på europanivå, Eurovision Song Contest, har en stor och trogen följarskara, även om tittarsiffrorna dalat under senare år. Sverige tävlar först i den andra semifinalen den 10 maj och sedan, om allt vill sig väl, i den stora finalen lördagen den 12 maj. Tävlingsdagarna lockar många musikintresserade svenskar och nu ökar flygresorna till Lissabon under Eurovision med drygt 80 procent.

- Många svenskar älskar Melodifestivalen och följer de svenska tävlingarna under stor del av våren. Att då se den stora finalen i Eurovision Song Contest och uppleva stämningen på plats är en dröm för många fans, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Lissabon har det senaste året seglat upp som en av svenska resenärers favoritdestinationer. Den vackra portugisiska huvudstaden är perfekt både för en weekendresa och för längre semestrar, då ofta som startpunkt under ett par dagar för att sedan utforska andra delar av Portugal.

Fotnot. 12 låtar slogs om vinsten under lördagens final i Melodifestivalen. Kampen var hård in i det sista, men Benjamin Ingrossos grafiska framträdande med danslåten Dance you off stod till slut som segrare med 181 poäng. Tvåa kom Felix Sandman med balladen Every single day.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079