23948sdkhjf

Blir Smiles rådgivare

Den skånska inkubatorn värvar ny extern affärsrådgivare som vill få bolagen att tänka flera steg framåt.

Kristian Enkvist är ny extern affärsrådgivare för uppstartsbolagen hos SmiLe Incubator. Han har tidigare varit utvecklingschef hos Hemocue, Gambro och Perkinelmer samt vd för Acousort.

Från februari i år erbjuder Kristian Enkvist affärscoachning till bolagen på Smile Incubator.

– Det är glädjande att ha rådgivare till inkubatorbolagen som har en sådan bredd som Kristian har när det gäller att ta fram produkter till världsmarknaden, och som även har stor erfarenhet av företagande. Det är enormt värdefullt att han finns på plats här i inkubatorn för möten med våra uppstartsbolag, säger Ebba Fåhraeus, vd för Smile Incubator.

Kristian Enkvist kommer senast från Hemocue i Ängelholm. Hemocue som är en del av den globala Danaher-koncernen utvecklar patientnära blodanalyssystem och är bland annat världsledande på hemoglobinanalyser. Kristian Enkvist har även drivit uppstartsbolag, bland annat det nu börsnoterade Lundabolaget Acousort som utvecklat cell- och partikelsorterare för blodprov och bakterielösningar, en uppfinning som kommer från forskning vid Lunds universitet.

– Jag vill stötta Smile-bolagen i att tidigt tänka flera steg framåt, så att de kommer rätt när det gäller producerbarhet, kvalitetsaspekter och kunder. Redan i ett bolags uppstartsfas är det viktigt att tänka på hela livscykeln för produkten, säger Kristian Enkvist.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.375