23948sdkhjf

Fusion att vänta

Oncology Venture och Medical Prognosis Institute planerar fusion av bolagen. Vill skapa "one stop shop".

Oncology Venture och Medical Prognosis Institute, MPI, meddelar idag gemensamt att de respektive styrelserna har kommit överens om en fusionsplan för att genomföra en sammanslagning av bolagen.

Kombinationen av dessa bolag skulle ge ett onkologiskt bioteknikbolag med en portfölj av läkemedelskandidater för behandling av cancer som vilar på en egenutvecklad patientscreeningteknologi för att förutsäga behandlingseffekten av läkemedel.

Sammanslagningen förutsätter bland annat godkännanden på extra bolagstämmor i de båda bolagen som kommer att hållas under maj 2018.

– Sammanslagningen är sedan länge en önskan från flera investerare och kommer bli värdefull i förhandlingar med ägare till läkemedelskandidater, potentiella biotech- och läkemedelspartners samt framtida köpare av våra läkemedelskandidater. Framtiden för utveckling av cancerläkemedel är allt mer att integrera läkemedlen och tillhörande diagnostik – vi kommer att ligga i framkanten för denna utveckling, säger Peter Buhl Jensen, vd Oncology Venture och MPI, i ett pressmeddelande.

Efter godkännande på bolagsstämmorna kommer bolagsverket att registrera sammanslagningen under augusti 2018.

– En sammanslagning är ett naturligt nästa steg för båda bolagen. Jag är övertygad att genom att skapa en ’One Stop Shop’ kommer det samlade fokuset och besparingarna att låta oss göra mer och att göra det fortare, kommenterar Duncan Moore, styrelseordförande i Oncology Venture.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063