23948sdkhjf

Ny maskin får gott betyg

Magnis teleskoplastare landade i Sverige för några år sedan, den italienska maskinen beskrivs som stark och driftssäker med en räckvidd utöver det vanliga.

Umeå. Umeå växer så det knakar och ett av de nya bostadsområdena heter Mariehöjd, här bygger Peab nya lägenheter, preliminär inflyttning beräknas till 2019 och höghusen har hunnit få färgglada fasader när Leveranstidningen Entreprenad kommer förbi i jakt på en likaledes färgglad teleskoplastare – en knallröd Magni 5.25 med 25 meters räckvidd.

– Jag bara älskar den här maskinen, varje morgon när jag ser den blir jag glad, ler mannen bakom spakarna.

Tobias Bergh på TB:s lyft AB har kört Magni i drygt 1,5 år.

– Jag blev övertalad att testa, det såg ut som en bra maskin och det var det också!

Tobias Bergh hade tidigare kört Manitou, ett märke som har flera beröringspunkter med Magni eftersom Riccardo Magni var en av höjdarna på det franska företaget innan han började tillverka egna teleskoplastare.

– Jag var väldigt nöjd med min Manitou och när jag såg att Magni hade samma axlar och drivlina tänkte jag att jag kunde testa.

Med facit i hand hävdar han att Magni överträffar Manitou.

– Hytten är bättre, med bättre sikt och bättre komfort. Den har dessutom bättre lyftvärden, jag kan lyfta fem ton på hjulen – det blir enklare när man slipper sätta ner stödbenen.

Håkan Olofsson på Olofsson Maskin och försäljning i Norrland AB lyfter bland annat fram att den spakstyrda maskinen går tystare än många av konkurrenterna.

– Magni har den bästa driftskostnaden, den är väldigt stark med god komfort.

– Den kan dessutom köras med fjärrkontroll på hjul, man behöver inte ställa ned stödbenen – det är något Magni är ensamma om och en stor fördel både när det gäller komfort och när det gäller säkerhet.

Sedan drygt ett år tillbaka är det han som ska sälja Magni i Norrland, ett uppdrag han fick av generalagenten Vänermaskin sedan han som entreprenör förälskat sig i den italienska teleskoplastaren i en monter på en maskinmässa i Boden.

– Direkt jag såg maskinen insåg jag att det var den marknaden hade väntat på – en driftssäker, stark och bra maskin med god komfort.

Upptäckten ledde honom in på helt nya vägar – han började helt enkelt sälja maskiner i stället för att köra dem (läs mer om det här).

Som entreprenör och maskinförare var teleskoplastaren hans favorit och Magnis maskiner har det som krävs anser Håkan Olofsson som ser en trend där maskinerna i allmänhet och teleskoplastarna i synnerhet blir allt större.

– Magni har teleskoplastare upp till 46 meter, andra märken brukar nöja sig med 32.

Dagens byggen blir allt större och då krävs rejäl räckvidd, fortsätter han.

– Ska man bygga höghus, vindkraftverk och industribyggnader räcker det inte med 32 meter – där har Magni ett riktigt bra försteg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079