23948sdkhjf

Första patienten i håravfallsstudie

Follicum har behandlat första patienten i sin fas II-studie.

Den första patienten har behandlats i en ny klinisk fas IIa-studie med kandidaten FOL-005. Studien omfattar 60 patienter med håravfall och genomförs vid Clinical research center for hair and skin science, CRC, i Berlin och bioskin, Hamburg, Tyskland.

I bolagets nyligen genomförda fas I/IIa-studien visad läkemedelskandidaten positiva resultat - tre av fyra patienter svarade på behandlingen med ökad hårväxt. Den nuvarande fas IIa-studien syftar till att undersöka säkerheten och effekten av olika doser av kandidaten eller placebo, administrerad som injektioner på två områden i hårbotten. Studien förväntas vara genomförd i slutet av 2018.

– Detta är en viktig milstolpe för Follicum. Vår avsikt med den aktuella studien är att bekräfta de intressanta resultaten från den nyligen genomförda studien, där vi såg både bra effekt och säkerhet samt en mycket hög patientrespons. Håravfall är en indikation med begränsat fokus, där innovation och framgångsrika resultat hittills uteblivit. Vi hoppas att FOL-005 kommer att visa sig vara ett genombrott, kommenterar Follicums vd Jan Alenfall.

Den globala marknaden för läkemedel för behandling av håravfall, inkluderande både män och kvinnor, beräknas vara värd 3 miljarder dollar. De idag tillgängliga läkemedelsprodukterna har oönskade biverkningar som begränsar användningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.113