23948sdkhjf

Med en slutspurt skapade Sodexo 201 praktikplatser

Sodexo nådde det uppsatta målet om att ta emot 200 nyanlända under 2017. Totalt blev det 201 praktikplatser varav 61 (30 procent) övergått i anställningar. Praktikplatserna skapades för att bidra till en snabbare etablering på den svenska arbetsmarknaden och samhället i stort.

Praktikplatserna skapades i samarbete med Arbetsförmedlingen och andra samarbetspartners och ingår i det statiga projektet 100-klubben som startades 2015. Projektets mål är att företag ska skapa 100 praktikplatser vardera under en treårsperiod. Praktikplatserna ska gå till nyanlända. 

Sodexo gick med i 100-klubben först i mars 2017, dock med löftet att skapa hela 200 praktikplatser före årets slut.

Totalt lyckades företaget skapa 201 praktikplatser, varav 131 förmedlades via Arbetsförmedlingen och resterande via andra aktörer. Praktikplatserna skapades inom olika serviceyrken och administration och praktikanterna ersatte inte ordinarie personal.

Företaget gjorde en rejäl spurt på slutet av året för att klara sitt eget mål. I slutet av oktober hade man nämligen bara lyckats skapa 88 platser. 

Rent frågar Sodexos rekryterings- HR-chef Emma Tägt hur de lyckades få till ytterligare 113 praktikplatser på bara drygt två månader.

– Vi gjorde en rejäl kraftsamling under hösten och gick ut till alla våra chefer och bad dem se över möjligheterna. Vi tog också ny kontakt med Arbetsförmedlingen som gjorde ett omtag, så med gemensamma krafter lyckades vi, svarar Emma Tägt.

Arbetet med praktikplatserna är en del av Sodexos hållbarhetsarbete – Better Tomorrow 2025.

Företagets HR-direktör Irene Adenborg säger att praktiken inte bara bidragit till enskilda personers utveckling, utan att de också har varit en stor tillgång för Sodexo.

– Det handlar om att ta tillvara all kompentens som finns i landet för att fortsätta bygga fler välmående företag, säger hon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078