Nya chefer på Svevia

| Av Ulrika Andersson | Entreprenad | Tipsa redaktionen

Svevia har utsett nya ballastchefer i både Mitt, Syd och Nord, den 1 mars tillträde Johan Hilmersson som arbetschef för område Syd och Ulf Eliasson som arbetschef för Ballast Mitt och Nord.

Enligt ett pressmeddelande har Johan Hilmersson, arbetschef Ballast Väst, fått ett utökat ansvar, sedan den 1 mars är han arbetschef även för område Syd.

– Jag är väldigt nöjd med att Johan valde att anta rollen som arbetschef även för Ballast Syd. Han är en framgångsrik ledare med en gedigen erfarenhet och med stabila och bra resultat, säger Filippos Kalfas, avdelningschef för Ballast, i pressmeddelande.

Johan Hilmersson har arbetat på Svevia i drygt tre år, innan dess arbetade han med liknande uppgifter på Peab.

– Det är väldigt roligt att få ett utökat förtroende och jag ser fram emot att stärka vår position i södra Sverige och se över nya lägen för täkter. Det känns logiskt att slå ihop ansvaret för dessa områden för att effektivisera arbetet i den södra och västra delen av landet, säger Johan Hilmersson i pressmeddelandet.

Även Ballast Mitt och Nord har fått en ny arbetschef sedan Ulf Eliasson, tidigare platschef Stockholm Norr, tillträdde sin tjänst den 1 mars.

–  Ulf har en lång erfarenhet från ballastbranschen med väldigt goda resultat. Jag är glad över att Ulf antog rollen och vill bidra till den fortsatta utvecklingen inom Ballast, säger Filippos Kalfas i ett pressmeddelande.

Ulf Eliasson har över 30 års erfarenhet av ballast- och asfaltbranschen, han har till exempel arbetat på både Eurosand och NCC och kom till Svevia för drygt tre år sedan.

– Jag ser fram emot rollen som arbetschef och att tillsammans med medarbetarna lyfta ballastverksamheten inom mina två områden ytterligare en nivå, säger Ulf Eliasson i pressmeddelandet.Håll dig uppdaterad med Mentor Newsroom

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svensk modell lockar i EU

En helt ny kartläggning av den upphandlade busstrafiken väcker intresse i Europa - Den svenska modellen ligger i framkant nu när kollektivtrafiken inom EU ska öppnas för konkurrens 2020, läs mer här!

Dags att uppdatera avfallstrappan

Avfallstrappan är fortfarande viktig, men behöver förnyas för att fungera i en cirkulär ekonomi, inte minst när det gäller energiutvinning och deponering av avfall.

Nordiska krav uppfylldes

Keestracks avlyftbara motorpaket är en finess som har sin grund i krav från norska och svenska kunder. "Det var ett önskemål från marknaden som vi förde vidare till Keestrack, säger Per-Olav Fredheim."

Intelligent konkross från Metso

Multiaction utlovas när Metso kombinerat det bästa från två serier i en helt ny konkross.

Vd-byte på Karessa

Nuvarande vd får sluta då bolaget siktar på utlicensiering.

Krönika: AI i vården – naiv utopi eller självklar framtid?

Nyhetsbrev

Kilström tar över i Keolis

Keolis Sveriges styrelse utsåg Jan Kilström till ny vd för det svenska bolaget 15 juni efter Magnus Åkerhielm som slutar - Jan Kilström tillträder sin position på Keolis 1 september, läs mer här!

Kontakter knöts och affärer initierades

Extra allt för svenska entreprenörer

JCB:s Nordic edition blir standard på nya X-grävarna, Hydradig och samtliga hjullastare. "En fullt utrustad brittisk maskin är standard för oss".

Enkel totalstation från Topcon

Mätkonsulter växer inte på träd konstaterar Blinken Tools och rekommenderar ett nytt instrument som entreprenören kan ratta själv, en enklare totalstation som ställer in sig själv.

Växande borrkärnearkiv

6 000 kvadratmeter ska bli 10 000 när det nationella borrkärnearkivet i Malå byggs ut.

Ny HR-chef på Apoteksgruppen

Skåne satsar miljoner på klinisk forskning

Mindre plusvärden med perifera stationer

En färsk forskningsrapport visar att perifera stationer ökar bilresandet och minskar incitamenten för ny bebyggelse.

Sista dagen för CBA-nomineringarna!

Nobina förvärvar Samtrans

Nobina har ingått avtal om att köpa Samtrans av TransportIT Group 14 juni – Affären uppges vara värd upp till 500 miljoner kronor, läs mer om mångmiljonaffären här!

Axfood och Lidl naggar på Coop

Cancertoppmöte: Tidig diagnos viktigast

Vass vikplog med positiv vinkel

En positiv skärvinkel och integrerat flytlägesfäste ska ge bättre plogning och mindre studs i höga hastigheter lovar Trejon. "Trejon Optimal VPX är en helt ny plog, vi har gjort om den från grunden".

Vässad maskinförarutbildning i Skellefteå

Den utbildning av maskinförare som bedrivs vid Anderstorpsgymnaseiet i Skellefteå vässas i höst genom ett samarbete med ME-skolan.

Recipharm köper anläggning för halv miljard

CMO-bolaget Recipharm köper tillverkningsanläggning för inhalationsprodukter i Storbritannien från Sanofi för 45 miljoner pund, men Brexit oroar inte vd.

Investering ska ge nytt liv åt spillbröd

Blekinge-bageriet brottades med tonvis av överblivet bröd – genom miljoninvestering ska det nu bli till ny produkt.

Populär bandschaktare

Komatsus bandschaktare drog blickarna till sig på Svenska Maskinmässan, Söderberg & Haak lyfte också fram en lite äldre favorit – hybridgrävaren 365.

Teleskoplastare får nya kamrater

Teleskoplastarna i Hüllert Maskins monter fick i år sällskap av systerföretaget Svenska Jekkos minikranar.

Willys kommer till Söder

Billig nålkirurgi lika bra som läkemedel

Amazonstädning på gång

Kry tar in halv miljard

Gävle låter fler slåss om kakan

Pythagoras förvärvat norska Evcon

Två graders skillnad – nu förstörs kött för miljoner

Nilfisk sålde kem- och redskapsdelen

Fyra nya till Coala

Leap flyger in

Håravfallsstudie fullrekryterad

Fönsterrenoveringens dag idag

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.175