23948sdkhjf

Ökad spridning hos Mählers

Mähler breddar sitt utbud av utrustning för vägunderhåll genom att bli exklusiv distributör i Sverige och Norge för kroatiska Rasco som bland annat utvecklar och tillverkar lastbilsmonterade spridare.

Mählers är Nordens största tillverkare av vinterunderhållsutrustning för lastbilar, men på senare år har vi fått allt fler frågor om produkter som vi inte har i vårt eget sortiment. Avtalet med Rasco innebär att vi nu är en komplett totalleverantör för såväl vinter- som sommarunderhåll, säger Roar When, sälj och marknadschef på Mählers.

Det som i dag är Rasco inledde verksamheten med de två grundarna som enda anställda 1990. På 60 kvadratmeter genomfördes i första hand maskinservice och verktygsreparationer, men parallellt togs en saltspridare fram och därefter har tillväxten som leverantör av utrustning för vägunderhåll gått snabbt.

I dag sysselsätter verksamheten cirka 240 anställda, medan de drygt 65 produkterna i sortimentet till stor del går på export till mer än 30 länder. Produktportföljen omfattar olika typer av snöplogar, kantslåttrar, borstar, vägtvättar och spridare, produkter som kommer att vara tillgängliga i Mählers distributionsnät.

Inte minst de lastbilsburna spridarna används sedan flera år på de skandinaviska vägarna och lär bli det huvudsakliga komplementet till Mählers front- och sidomonterade plogar, men även det breda utbudet av utrustning för vägunderhåll sommartid lär bli ett värdefullt tillskott.

– Vi var bekanta med några av Rascos produkter sedan tidigare och vi känner ingen tvekan när det kommer till deras kvalitet. Efter några intervjuer med kunder som använder Rascos produkter i dag, och med nyckelpersoner på Rasco, är vi övertygade om att detta var något vi ville komplettera vårt produktsortiment med säger Roar Wehn.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078