23948sdkhjf

Effektiviteten ökade på alla plan

Kontamineringen minskade när två robotarmar tog hand om staplingen.

Danska Medico Pack, tillverkare av förpackningslösningar för läkemedelsindustrin, har optimerat två av sina produktionslinjer för infusionsbehållare, rapporterar plastforum.dk.

Företaget har investerat i två robotarmar, vilka ska stapla färdigproducerade infusionsbehållare inför förpackning. Enligt företaget kommer detta att göra det enklare för företaget att uppfylla de strikta krav som ställs på hygienprodukter för läkemedelsindustrin.

-Tidigare så lades de färdigmonterade ämnena i ett uppsamlingskar. Där låg de tills dess att de blev manuellt kontrollerade, staplade och förpackade. Vi insåg att detta kunde göras mer produktions- och kontamineringseffektivt, säger Kenneth Sæderup Pedersen, projektledare på Medical Pack.

Den ena roboten, från Universal Robots, togs i bruk i januari. Roboten säkerställer att de färdigtillverkade infusionsbehållarna blir ordentligt staplade och är redo att förpackas. När påsarna formats, monterats och kontrollerats, läggs de på ett transportband, vilket passerar UR-robotarmen, som med två gripdon tar tag i två påsar åt gången och placerar dem i staplar om 10.

Robot nummer två håller på att köras in och kommer att tas i bruk inom kort.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094