23948sdkhjf

Skippad hotellstädning hjälper barn

Sedan ett halvår tillbaka har många av Nordic Choice Hotels gäster valt bort städning och nya handdukar. Istället är de med och bidrar till att hotellkedjan donerar pengar till UNICEF. Hittills har Nordic Choice Hotels gäster skänkt 130 000 övernattningar till UNICEF:s arbete mot människohandel.

I september 2017 lanserade Nordic Choice Hotels ett projekt där gäster som bor mer än en natt kan välja bort att få sitt hotellrum städat mot att hotellet donerar pengar till UNICEF och deras arbete för utsatta barn. Projektet, som går under namnet “Sweet Dreams Stay", har blivit mycket uppskattat hos både gäster och anställda.

De anställda på hotellens städavdelningar använder tiden de sparar till extra styling av hotellrummen, särskilt för stamgäster, barnfamiljer och gäster som firar något speciellt. Som en bonuseffekt av kampanjen har vattenförbrukningen i koncernen minskat med 1,7 miljoner liter.

Torgeir Silseth, VD för Nordic Choice Hotels, säger i ett pressmeddelande att hotellpersonalen valt kampen mot människohandel av barn som sin hjärtesak.

– Den kampen är det väldigt lätt att engagera sig i. Gästerna ska självklart fortfarande bo i rena och fräscha rum, men vi uppskattar verkligen att de väljer en god gärning framför städning när det inte är nödvändigt, säger han.

När projektet startade bad man barn att komma med teckningar till hotellen. För varje teckning donerade Nordic Choice Hotels 10 kronor. Hittills har kampanjen totalt bidragit med 1,5 miljoner kronor till UNICEF:s livräddande arbete.

Camilla Viken, generalsekreterare för UNICEF i Norge, framhåller att sexuellt utnyttjande av barn är kriminellt och tycker det är fantastiskt att hotellgäster i Norden vill vara med och bidra. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062