23948sdkhjf

Boxon förvärvar Maxbox Emballage AB

Förpackningsbolaget Boxon i Helsingborg förvärvar Maxbox Emballage AB i Göteborg per den 1 mars 2018. Maxbox är ett privatägt bolag med inriktning på småskalig produktion av emballage produktion i Göteborg. Bolaget omsätter ca 15 Mkr med produktion i Kärra, norr om Göteborg med 8 anställda.

– Maxbox stod inför ett ägarskifte och när vi fick frågan var vi direkt positiva då bolaget har spännande kunder i en växande region, säger Anders Yllfors, VD på Boxon.

– Med Maxbox utökar vi vår möjlighet att leverera specialanpassade emballagelösningar i mindre serier som många kunder efterfrågar idag. Vi är stolta över att förvärva ett så välskött och framgångsrikt företag. För att ytterligare förbättra för våra kunder, ingår vi samtidigt ett samarbetsavtal med Specialwell J&J AB i Olsfors som kommer att ta över ansvaret för själva produktionen.

Med mångårig erfarenhet inom småskalig produktion av kundunika emballagelösningar blir Maxbox en viktig länk i Boxons verksamhet och kunderbjudande.

Thomas Hallgren, VD och ägare i Maxbox:

– I och med den här affären får det bolag jag byggt upp en möjlighet att fortsätta och utvecklas inom en förpackningskoncern där man sätter kunden i centrum. Utvecklingsmöjligheterna tillsammans med Boxon är både stora och spännande och då inte minst att kunna erbjuda Maxbox kunder ett betydligt bredare sortiment av produkter och tjänster. Maxbox har idag flera långvariga kundrelationer.

– Jag tror att vi alltid har varit pålitliga och trogen vår affärsidé och det uppskattar kunder, fortsätter Thomas Hallgren.

Boxon är ett privatägt företag med inriktning på kompletta förpackningslösningar. Omsättningen ligger på ca 1,1 Mdr. Boxon, med huvudkontor i Helsingborg har ca 260 anställda. Koncernen är verksam i Norden, Tyskland, Frankrike samt i Shanghai.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081