23948sdkhjf

Cramo slutför tyskt förvärv

Cramo slutför förvärvet av det tyska bygglogistikföretaget KBS Infra med dotterbolag. Förvärvet är ett led i ambitionen att stärka positionen i Centraleuropa och samtidigt bredda utbudet av produkter och tjänster.

KBS Infra startades 2004 och har med utgångspunkt från Mainz, nära Frankfurt am Main, byggt upp en bred kompetens inom service och logistik på olika typer av arbetsplatser. Med cirka 180 anställda stannade omsättningen kring 35 miljoner euro under 2017.

Förvärvet kommer att stärka Cramos position på den viktiga tyska marknaden och stärker vår ambition att förbättra lönsamheten. Köpet breddar också vår affärsmodell och gör det möjligt att utveckla nya lösninghar för våra kunder, sade koncernchefen Leif Gustafsson när förvärvet presenterades i början på året.

Oliver Karrié, som grundade KBS Infra för fjorton år sedan, beskriver sitt företag som det första som anländer till byggarbetsplatsen och det sista som drar sig tillbaka därifrån. I utbudet av hyresutrustning finns exempelvis 6 000 containrar som ska klara att uppfylla praktiskt taget alla behov av tillfällig förvaring, inklusive kontor, utbildningslokaler och viloutrymmen. Därutöver erbjuds även ett brett utbud av byggel och annan elektrisk utrustning som krävs för att en byggarbetsplats ska fungera.

I tjänstepaletten finns exempelvis planering inför etableringen, bygglogistiken, inklusive schemaläggning av leveranser, skalskydd, administration av underentreprenörer och kontakt med maskinuthyrare.

Här är förstås tanken att Cramo med sitt breda utbud av produkter kan bli en mycket viktig leverantör till KBS Infra som samtidigt tillför Cramo tidig access till många byggarbetsplatser. Tillsammans kan de båda företagen bli betydligt starkare som helhetsleverantör av utrustning och tjänster till byggarbetsplatserna och därmed stärka sin konkurrenskraft på framför allt den viktiga tyska marknaden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093