23948sdkhjf

Ny container för tungt gods

Schoeller Allibert lanserar en ny hopfällbar container för försörjningskedjan i bilindustrin. Containern Magnum Optimum 595 ökar effektiviteten tack vare sin lägre vikt, mer användbara volym, förbättrade ergonomi och smidiga design.

Magnum Optimum 595 är utformad för effektiv logistik genom sin storlek och modulära system, sin kapacitet, identifierings- och säkerhetsalternativ samt enkelt och kostnadseffektivt underhåll. Med en höjd på endast 295 mm hopfälld har containern det högsta hopfällningsindex, vilket möjliggör upp till 208 tomma enheter på en standardlastbil och upp till 78 när fullt lastade.

Magnum Optimum 595 är designad med ett mångsidigt modulärt system som möjliggör ökad volym. Med Optiframe spacer kan måttet öka med 105 mm eller till och med inkludera ett inrede för att säkra mjukt eller känsligt gods. Med en höjd på 595 mm är den utvecklad för delar med hög densitet och låg volym för att maximera fordonslastning och minimerar logistikkostnaden, men även koldioxidavtryck.

Beroende på vilken lastbil som används, är det möjligt att lasta upp till 10 hopfällda Magnum Optimum 595 containrar och upp till 5 fullt lastade containrar på höjden. Den klarar upp till 750 kg dynamisk last och 3 200 kg belastning vid stapling, och är den starkaste hopfällbara större containern på marknaden.

Magnus Optimum595 är också konstruerad för att möta förväntningar hos kunder för vilka spårbarhet och säkerhet är viktiga faktorer. Släta och raka ytor, lätta att rengöra (inget smuts eller vatten stannar på ytan), såväl som den icke-sekventiella fällningen och lättanvända låsningsanordningar gör den till en säker och användarvänlig behållare.

Containern erbjuder flera identifieringsalternativ som garanterar enkel spårbarhet och systemhantering av lastbärare. Inbyggda zoner för permanenta etiketter på alla sidor med streckkodsetiketter, samt stora områden på varje vägg som möjliggör för kunden att enkelt identifiera sina produkter med sin logotyp på varje container. Etiketthållare på dörrar och väggar ingår, men ett måste är absolut multipla RFID-etiketter eller IOT-beacons (som kan utrustas på begäran), vilket möjliggör 100 % exakt och individuell förpackningshantering.

Lätt att använda men också lätt att montera och underhålla. Alla delar av containern kan tas isär eller monteras med hjälp av bajonettkoppling som gör alla delar, sidor och dörrar lätta att byta. Det innebär

ökad livslängd och minskade underhållskostnader och slutligen kan alla delar också återvinnas, vilket eliminerar allt förpackningsavfall.

– Bättre, säkrare, starkare. Även om det var en riktig utmaning, ville vi erbjuda det bästa av vår teknik med denna nya container, samtidigt som vi säkerställde en miljövänlig produkt, förklarar Ludo Gielen, Chief Strategic Growth Officer i Schoeller Allibert.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109