23948sdkhjf

Kranpunkten storsatsar – köper in 200 maskiner

Det är bråda tider för Kranpunkten. Efterfrågan på maskiner för vertikala transporter är stor och företaget investerar därför cirka 80 miljoner kronor för att stärka sin uthyrningsflotta med i runda tal 200 nya maskiner.

Sedan starten 1989 har, det numera Förslövbaserade företaget, Kranpunkten varit inriktat på att ge lyfthjälp till bland annat byggindustri och fast industri. Med åren har företaget byggt upp en årsomsättning kring 300 miljoner kronor fördelad på etableringar i Malmö, Förslöv, Göteborg, Uppsala och Stockholm. I dag närmar sig maskinparken 3 000 enheter i form av liftar, plattformar, hängställningar och teleskoplastare, vilket kompletteras med lämpliga utbildningar.

Under de senaste åren har verksamheten förstärkts med bygghissar och truckar, en för företaget ny produktgrupp.

Målsättningen är att kunna leverera allt från uthyrning av enskilda maskiner till heltäckande lösningar som klarar att försörja även större projekt med de maskintjänster som behövs. Vid behov kan företaget även tillhandahålla personal.

Inför 2018 investeras nu närmare 80 miljoner kronor i 200 nya maskiner som ska fördelas ut bland företagets depåer. Ungefär en fjärdedel är utbytesmaskiner och resten rena nyinvesteringar.

Alla modeller som vi investerar i finns redan i vårt utbud. Det är den största anledningen till att vi väljer just dessa maskiner. Vi vet att de fungerar. Dessutom är våra medarbetare väl förtrogna med modellerna så den interna hanteringen kommer inte att bli något problem, säger företagets inköpschef Rikard Jönsson.

Sedan tidigare består en stor del av maskinparken av produkter från Genie som också får leverera merparten av de nya maskinerna. Det gäller inte minst bland liftarna som varierar från saxliftar på sex meter till bomliftar med 45 meters arbetshöjd. På teleskoplastarsidan handlar det till stor del om samma leverantör, men även Manitou ska säkerställa att produktutbudet förstärks inom arbetsområden som kräver arbetshöjder på 6-25 meter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078