23948sdkhjf

Land Rover mobiltelefonidebuterar på MWC i april

Nu kastar sig även Land Rover in i mobiltelefonernas värld. Stor batterikapacitet och god funktionalitet även då händerna är våta eller försedda med handskar utlovas.

Land Rover Discovery togs fram för att kombinera behagliga transporter på landsväg eller i städerna med vistelser i betydligt tuffare terräng. Tanken har nu överförts till Land Rover Explore, en mobiltelefon som utvecklats i samarbete med Bullit Group och som kommer att premiärvisas på Mobile World Congress i Barcelona i april.

Telefonen är utrustad med ett batteri på 4 000 mAh som utlovas vara tillräckligt för en hel dags vandring, cykling eller skidåkning med femtumsskärmen tänd och aktiv GPS. Med hjälp av ett så kallat Adventure Pack kan tiden utan uppladdning fördubblas.

Enligt tillverkaren ska telefonen klara fall från 1,8 meter och överleva en halvtimme under en meter vatten. Därmed ska den förstås också vara användbar under tuffa väderförhållanden med en skärm som ska kunna användas även om den blir våt eller om användaren har handskar på händerna. Dessutom ska vare sig kyla, värme, damm eller starka vibrationer förhindra användning.

För att underlätta kontakt med omvärlden även vid användning långt från bebyggelse utlovas ett dual SIM-kort och och en vässad GPS-antenn som ska säkerställa en starkare signal.

En specialpanel har anpassats för friluftsaktiviteter och ska ge snabb åtkomst till väderinformation och andra relevanta data som också kan komma väl till pass vid exempelvis avlägset belägna anläggningsarbeten.

Ett något udda tillbehör är en hållare som exempelvis passar för mountainbike.

4 GB RAM och 64 GB ROM utlovas liksom 16 MP bakre kamera, 8 MP frontkamera och 4x digital zoom.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078