23948sdkhjf

NCC på köprunda i Danmark

Förvärvet av Jakobsen & Blindkilde stärker NCC:s ställning på framför allt Jylland, men även i resten av Danmark.

Dansk byggmarknad kännetecknas i dag av en hårdnande konkurrens från både nya danska aktörer och utländska entreprenadföretag. Genom förvärvet hoppas NCC att båda företagens ställning på marknaden ska förstärkas.

Byggbranschen har genomgått stora förändringar på senare år, och den här affären är ett uttryck för att vi vill vara delaktiga i den konsolidering som nu sker, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building i Danmark.

Jakobsen & Blindkilde grundades 1971 och omsätter motsvarande 460 miljoner svenska kronor med cirka 75 anställda. Med huvudkontoret i Aulum är företaget strategiskt placerat nästan mitt på Jylland, vilket ger goda förutsättningar för uppdrag över praktiskt taget hela Danmark.

Företaget är huvudsakligen inriktat på kommersiella lokaler, inklusive mark-, VA- och betongarbeten. Företaget beskrivs som marknadsledande vad gäller tekniska anläggningsarbeten och markberedning och ger därmed NCC tillgång till nya strategiskt intressanta områden.

Primärt gäller åtagandena mindre och mellanstora projekt, något som är ett bra komplement till NCC:s verksamhet med tyngdpunkten på större huvud- och totalentreprenader.

Tanken är att driva Jakobsen & Blindkilde vidare som ett självständigt dotterbolag med oförändrat namn.

Förhoppningen är ett snabbt godkännande från de danska konkurrensmyndigheterna för att möjliggöra ett övertagande 1 april.

Under 2016 omsatte NCC motsvarande 7,2 miljarder kronor i Danmark. Bedömningen är att förvärvet kommer att innebära att verksamheten på Jylland kommer att växa med ungefär en tredjedel.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062