23948sdkhjf

Elektriska och magnetiska fält i industrin

Det finns nu två nya publikationer från IEC om fält och kontaktströmmar i industrianläggningar: IEC TS 62996 och IEC TS 62997.

Risker med elektriska och magnetiska fält från anläggningar för industriell elvärme och elektromagnetisk materialbehandling behandlas i två uppmärksammade tekniska rapporter. De har givits ut av IEC, den internationella standardiseringsorganisationen på elområdet, och projektledare har svensken Per Olov Risman varit.

- Det var ett stort projekt och det blev mer arbete än vi hade väntat oss. Vi lade fast ett nytt koncept för att koppla värden till olika kroppsdelar och vi har föreslagit olika metoder för att bedöma säkerheten, beroende på vilken kompetens och vilka instrument som finns att tillgå, säger han inte oväntat. 

De båda tekniska rapporterna behandlar kontaktströmmar och fält upp till 6 MHz, något som hittills märkligt nog inte skett mer generellt inom IEC, säger Per Olov Risman.

Arbetet har skett i IECs kommitté för industriell elvärme och elektromagnetisk materialbehandling, IEC TC 27. Den svenska spegelkommittén är TK 27 inom SEK Svensk Elstandard, en av de tre svenska standardiseringsorganisationerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078